Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. Σ κ. Κ. Λυμπερόπουλου 26.01.2014


Αγαπητοί φίλοι και φίλες                                              









Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία των αυτοδιοικητικών δρώμενων στην Ερμιονίδα.         

Είναι  μήνυμα για δυναμική συνέχεια καί ενίσχυση της προσπάθειας που ου ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο.                                                                                                                    
Μιας προσπάθειας που έχει ως τελικό στόχο μια άλλη πορεία του Δήμου Ερμιονίδας, με οριστική ανατροπή του σκηνικού, με οριστική ρήξη  με το παρόν και το παρελθόν του Δήμου.     

Είναι μήνυμα προς όλη την κοινωνία της Ερμιονίδας, ότι υπάρχει δυναμικό τμήμα της που αποφάσισε να βάλει τέλος στην σημερινή κατάσταση και να στρέψει την πορεία προς άλλη κατεύθυνση. Κατεύθυνση δημιουργική, κατεύθυνση συμμετοχική, όπου ο Δήμος δεν θα είναι κάτι κλειστό, κάτι αποκομμένο, κάτι ξένο από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά κάτι δικό τους, κάτι που θα λειτουργεί προς όφελος τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.                 

Η ίδρυση και παρουσία της κίνησης μας ήδη επέδρασε καταλυτικά και στους άλλους χώρους η παρατάξεις-στην λειτουργία και φρασεολογία τους- γιατί ακολουθώντας τα βήματα μας, απέκτησαν «μέλη», ανακάλυψαν την συμμετοχή- συμβολή του πολίτη σε θέσεις, ζητούν  συνδιαμόρφωση προγράμματος με φορείς, δηλαδή ότι πρώτα εμείς πράξαμε η αναγγείλαμε.
Χαιρόμαστε που ανοίγουμε δρόμους. Μακάρι να μας ακολουθούσαν και σε θέσεις και σε πρακτικές.

Φίλοι και φίλες

Έχουμε κάνει ως τώρα πέντε συγκεντρώσεις ανοικτές (3/11 η ιδρυτική,24/11 Ερμιόνη,4/12 Κρανίδι, 14/12 Κρανίδι Λύκειο όπου έγινε η επιλογή επικεφαλής και γραμματείας, και σήμερα 26/1/14.
Έχουμε δημοσιοποιήσει τρία = για μας σημαντικά κείμενα= την ιδρυτική διακήρυξη, την ανακοίνωση ΔΕΚ/ΙΑΝ και τις βασικές αρχές και θέσεις. Με αυτό τον τρόπο μας γνώρισε το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας.
Έτσι κλείνει ένας πρώτος κύκλος και αρχίζει ένας δεύτερος εξ ίσου σημαντικός.
Αυτός που με την ακόμα μεγαλύτερη δική σας συμμετοχή και δράση για την κατάρτιση του προγράμματος και του ψηφοδέλτιου της Ριζοσπαστικής Συμμετοχής θα πάμε προς τις εκλογές του Μαίου με τελικό στόχο όπως προαναφέρθηκε την ανατροπή στο Δήμο ,την αλλαγή πολιτικής με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την Ριζοσπαστική Συμμετοχή και τις δυνάμεις που την υποστηρίζουν.   Μαζί με τον πολίτη, για τον πολίτη και το περιβάλλον.                                                  

Φίλοι και φίλες  

Θα ρωτήσει κανείς: δηλ. ως σήμερα δεν έκαναν τίποτα οι προηγούμενοι; Ξ αίρετε για να μην κάνεις απολύτως τίποτα θέλει προσπάθεια. Μια γιορτή, ένα πανηγύρι, κάποιες πλακοστρώσεις, μια παιδική χαρά μπορείς να κάνεις στα 4 η 8 η 12 χρόνια ως Δημοτική Αρχή.
·        Όμως καλύτερα θα σας πω να δώσετε εσείς την απάντηση. Έκαναν αυτά που έπρεπε, αυτά που θα μπορούσαν, αυτά που είχαν υποχρέωση, αυτά που είχε ανάγκη ο τόπος;
·        Ανοίξτε την βρύση σπίτι σας.
·        Πηγαίνετε μια βόλτα γύρω από τα χωριά μας να δείτε καινούργιους λόφους, όχι από χώμα και πέτρες αλλά από σκουπίδια.
·        Δείτε που πάνε τα βοθρολύμματα.
·        Ας πάτε να κολυμπήσετε σε κάποιες   παραλίες .                                           

Αυτά  ήταν σπουδαία ζητήματα της 15ετίας που πέρασε και όχι η εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ των χθεσινών μονομάχων(που απ’ ότι φάνηκε αυτό τους ένοιαζε περισσότερο).                                                      

Φίλοι και φίλες

Παρουσιάζουμε θέσεις, τις έχετε όλοι, προς διάλογο και εμπλουτισμό, το τονίζουμε αυτό. Οι θέσεις είναι προς διαβούλευση, ζύμωση και  σύνθεση, περιμένουμε τις προτάσεις σας –τις ιδέες σας, να επεξεργαστούν και εκτιμηθούν ως την κατάρτιση του προγράμματος. Η συμμετοχή σας είναι πηγή δύναμης για την Ριζοσπαστική Συμμετοχή και μπορεί να γίνει με κάθε τρόπο και μέσα από την ιστοσελίδα μας η οποία σε λίγες μέρες θα λειτουργεί.
Έχουμε πολλά ανοικτά ζητήματα στην Ερμιονίδα αλλά κάποια καίνε. Είναι κορυφαία, δεν θα επεκταθώ, έχετε τις θέσεις αλλά νομίζω ότι: νερό-απορρίμματα, καίνε, και υποδομές-ανάπτυξη-περιβάλλον-λειτουργία του Δήμου με συμμετοχή του πολίτη είναι στη πρώτη γραμμή.

Για όλα αυτά καταθέτουμε βασικές θέσεις και είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε. Η συμμετοχή σας δεν είναι τυπική για μας, είναι η ψυχή της κίνησης μας.                                                                                              Φίλοι και φίλες  

Θα πορευόμαστε πάντα με βάση τις αρχές μας.                                            Θ’ αντισταθούμε σταθερά σε κάθε μνημονιακή πολιτική όσο υπάρχει μέχρι να πάψει να υπάρχει.

Θ’ αγωνιστούμε όσο μπορούμε να μην ερημώσει η περιφέρεια και από κόσμο και από υπηρεσίες και απ’ ότι κρατάει ζωντανό ένα τόπο.          Με δομές θα είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον πολίτη που ισοπεδώνεται και ως άτομο και ως κοινωνία. Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε φοροεισπράκτορες σε βάρος των πολιτών. Θ’ αγωνιστούμε και μέσα απ’ όλους τους θεσμούς και ενώσεις των ΟΤΑ να μην υλοποιηθούν οι αντιλαικοί σχεδιασμοί, για είσπραξη φόρων μέσω των Δήμων.                                                                                        

Φίλοι και φίλες

Το εγχείρημα που κάνουμε μεγάλο και δύσκολο!!  Έχουμε όμως γνώση του έργου, δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Ξέρουμε την δουλειά, έχουμε απόφαση και τσαγανό, θέληση να την φέρουμε σε πέρας και είμαστε και πολλοί.
Θα σπάσουμε το κατεστημένο και σε πρόσωπα και σε νοοτροπία!           Ανοίγουμε δρόμο στην επόμενη γενιά. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους.  
Ήρθαμε για να μείνουμε και ν’ αλλάξουμε τα πράγματα στο τόπο μας!

Σας καλώ να δυναμώσετε περισσότερο με την συμμετοχή σας την δράση και την ζωή της κίνησης. Να στελεχώσετε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής  Κίνησης Ερμιονίδας Συμμετοχή. Ο υποψήφιος της ΡΙ.Κ.ΕΡ.Σ. γνωρίζει γιατί το κάνει, που πάει και συμπαρατάσσεται ακολουθώντας αρχές και θέσεις για τις οποίες θα προσπαθήσει.                                                                                         
  ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ!!   Το 2019 ίσως είναι πολύ αργά!!
 Ο λόγος σε σας τους πολίτες

Eυχαριστώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου