Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή κ. Κώστα Π. Λυμπερόπουλου στην πρόταση της Πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων Ερμιονίδας για το νερό.

Τον  Νοέμβριο 2013 μια συγκέντρωση της κίνησης μας στο Λύκειο Κρανιδίου την απασχόλησε κατά κύριο λόγο το μεγάλο θέμα του νερού στην Ερμιονίδα. Σ’ εκείνη την συγκέντρωση, στην ομιλία μου ανέφερα:

«Ας υποθέσουμε ότι έρχεται  νερό από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα, με την υλοποίηση του στοιχειωμένου αυτού έργου. Τι θα γίνει από κει και πέρα; Θα μένει σε μια δεξαμενή δίπλα στο παλιό νταμάρι της Κοιλάδας; Ποια μελέτη υπάρχει από τον Δήμο μας για την μεταφορά του στη γη, στις διάφορες περιοχές της Ερμιονίδας; Στον κάμπο Κρανιδίου και Ερμιόνης, στο Π. Χέλι, σε Φλάμπουρα - Πετροθάλασσα - Δορούφι και τις άλλες περιοχές; Στο Θερμήσι, Μετόχι, Ηλιόκαστρο και Φούρνους – Δίδυμα;

Ή μήπως χρειαστούν άλλα 5-10 χρόνια γι’ αυτές τις μελέτες και άλλα τόσα για να γίνει το έργο!! Εμείς η ΡΙ.Κ.ΕΡ. Συμμετοχή ως νέα Δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά τον Μάιο, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρχει έτοιμη υλοποιήσιμη πρόταση για το σύνθετο αυτό έργο».


Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σήμερα, Μάρτιο 2014, μια ομάδα φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών, παρουσιάζει πρόταση γι’ αυτό το θέμα. Αυτό δείχνει ότι συλλογικότητες και πολίτες έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προτεραιότητες με μας, δραστηριοποιούνται γι’αυτές. Είναι πραγματικά θετικό μήνυμα. Εξετάζουμε την πρόταση αυτή. Θα συνεργαστούμε όσο απαιτείται, με καλή πίστη και πρόθεση για την προώθηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας ζητήματος.

Κώστας Π. Λυμπερόπουλος
Επικεφαλης  Ριζοσπαστικης Κινησης Ερμιονιδας - Συμμετοχή  
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου