Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση υποψηφίων της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή

 Πολίτες της Ερμιονίδας

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ανακοινώνει σήμερα την πρώτη ομάδα υποψηφίων για τις εκλογές του Μαίου 2014.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των πρώτων ονομάτων υποψηφίων Συμβούλων επαναλαμβάνουμε την δέσμευση όλων μας από την ίδρυση της κίνησης ως σήμερα, αλλά και για το μέλλον ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ν’ αλλάξει πορεία ο Δήμος Ερμιονίδας. Ερχόμαστε σε ρήξη με το τοπικό κατεστημένο σύστημα και σε πρόσωπα αλλά κυρίως στη νοοτροπία. Στόχος η ανατροπή τώρα! Για ένα Δήμο αντάξιο των προσδοκιών, δίπλα στον πολίτη και με την ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΡΙ.Κ.ΕΡ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
1. Αποστόλου Κωνσταντίνος του Άγγελου
2. Αρανίτης Πάνος του Γεωργίου
3. Βάθη Μιχαλίτσα του Κωνσταντίνου
4. Βαρκαρόλη Χριστίνα του Ιωάννη
5. Βουτσαδάκης Παναγιώτης του Νικολάου
6. Γανωτής Κωνσταντίνος του Διονυσίου
7. Δορμπάρης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
8.  Ζέρβας Παντελής του Παναγιώτη
9.  Θηβαίος Κώστας του Σπύρου
10.Καμπούρη Ελένη του Στέφανου
11.Καράμπελα Γιούλα του Αναστασίου
12.Καστοριάδου Αναστασία του Ιωάννη
13.Καστρινσιου-Τρέννερ Μαριάννα του Ελευθερίου
14.Κεφαλίδου-Γρηγοριάδου Μαρίκα του Αντωνίου
15.Κονδύλης Ιωάννης του Σταμάτη
16.Κούτρας Λουκάς του Γερασίμου
17.Κούτση-Βενάρδου Μαρίνα του Γεωργίου
18.Λυμπερόπουλος Αργύριος του Νικολάου
19.Μαστροκόλιας Ιωάννης του Ηλία
20.Μειντάνης Ανάργυρος (Ρήγας) του Ιωάννη
21.Μπάζος Ιωάννης του Αναστασίου
22.Μπελεσιώτης Αντώνης του Αθανασίου
23.Νάντης Δημήτριος του Ηλία
24.Παριανού-Μπαιρακταρη Σοφία του Παναγιώτη
25.Πέτρου Πέτρος του Γεωργίου
26.Ρόκκας Γεώργιος του Δημητρίου
27.Σοφικίτης Κωνσταντίνος του Ανδρέα
28.Τσαχ Αλέξανδρος του Ιωάννη
29.Τσιρτσίκου-Μαχαίρα Ελένη του Παντελή

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΔΕΠΟΣ , ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ". Άρθρο του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή και υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Κώστα Π. Λυμπερόπουλου

Σήμερα κατατίθεται στη βουλή πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιέχεται διάταξη με την οποία έκταση 615 στρεμμάτων της τ. ΔΕΠΟΣ στο Π.ΧΕΛΙ περνά στο ΤΑΙΠΕΔ. Η τύχη της προδιαγεγραμμένη. Πώληση σε ιδιώτη, ορισμένα έσοδα (ψίχουλα) για το κράτος τα οποία θα πάνε στη πληρωμή των δανειστών και από κει και πέρα θυσία στο βωμό της εκμετάλλευσης για το κέρδος. 

Τι θα γίνει στο χώρο; Ότι επιθυμεί ο αγοραστής με τις άδειες και τις ευλογίες της πολιτείας. Ίσως ένα νέο χωριό (ιδιωτικό),  πάνω από το χωριό. Με τις υποδομές σήμερα να μην υπάρχουν η επαρκούν για τον υπάρχοντα οικισμό. Και η γνώμη της τοπικής κοινωνίας; Αυτή υπάρχει δεν υπάρχει, ούτε τους ενδιαφέρει. 

Εδώ χωρά μία ακόμα υπενθύμιση στους «απολιτίκ» φίλους μας, που λένε «εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το σπίτι μας δηλ. ο Δήμος μας». Έρχεται η κεντρική πολιτική εξουσία (χτες με το Μετόχι, σήμερα με την τ. ΔΕΠΟΣ, αύριο με κάτι άλλο) να θυμίσει ότι όχι μόνο επιβάλλει το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο Δήμος (το σπίτι μας) αλλά και να αποφασίζει τι θα γίνει και πως θα γίνει μέσα στο σπίτι μας. 


Για μας η τ. ΔΕΠΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ και δοθεί ασύστολα προς ιδιωτική εκμετάλλευση. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Πρέπει να έχει λόγο η τοπική κοινωνία μέσα από τους θεσμούς της. Να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση του την 01/04/14, τώρα να τοποθετηθεί κάθε παράταξη και κάθε Δημοτικός σύμβουλος χωριστά, αφού η Δημοτική  πλειοψηφία έχει σκορπίσει σε διάφορες άλλες παρατάξεις. Η έκταση αυτή ν’ αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της με τρόπο που θ’ αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Να γίνει μεγάλο μέρος της περιαστικό άλσος, να δημιουργηθούν χώροι αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής (ανοικτό θέατρο, πολυχώρος εκδηλώσεων, ποδηλατοδρόμιο, γήπεδα κλπ). 

Ακόμη μπορούν να καλυφθούν και άλλες ανάγκες, όπως σχολείο, νεκροταφείο, να σχεδιαστεί περιφερειακός δρόμος. Αυτά πρέπει να γίνουν. Ένα μικρό κομμάτι της έκτασης μπορεί ν’ αξιοποιηθεί για να γίνει σύγχρονη, ήπιας δόμησης τουριστική μονάδα η οποία θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και θα προσφέρει θέσεις εργασίας πολύτιμες για την περιοχή. Τα παραπάνω είναι η σωστή αντιμετώπιση του θέματος από την πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Όχι το ξεπούλημα, όσο-όσο, που αφού πρώτα μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού τώρα θέλουν να μας κάνουν να το βλέπουμε σαν το σχοινί από το οποίο θα πιαστούμε!    

Κώστας Π. Λυμπερόπουλος  

Επικεφαλής της ΡΙ.Κ.ΕΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Υποψήφιος  Δήμαρχος Ερμιονίδας

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση υποψηφίων και φίλων της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή στο εκλογικό της κέντρο.

Σήμερα Τετάρτη στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση υποψηφίων και φίλων της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή, στο εκλογικό κέντρο της Κίνησης, στην άνω πλατεία Κρανιδίου (πρώην πρακτορείο εφημερίδων Δέδε).

Σ αυτή την - πρώτη στο εκλογικό κέντρο - συγκέντρωση δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, μέλη, φίλοι και υποψήφιοι της κίνησης με σκοπό την γνωριμία και την συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν την πορεία της κίνησης προς τις εκλογές του Μαΐου.

Η εκδήλωση έγινε σε άριστο κλίμα και ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά την προσέλευση (περισσότεροι συμμετέχοντες και από την ιδρυτική συγκέντρωση της 3/11/13 στο Αρτίκι). Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και ενθουσιώδης, με σύντομες και περιεκτικές τοποθετήσεις πάνω σε  θέματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν την Ερμιονίδα.

Εντός των επομένων ημερών, θα ανακοινώνουν και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της Κίνησης που φιλοδοξεί να φέρει την ανατροπή στην νοοτροπία της αυτοδιοικητικής λειτουργίας στον Δήμο μας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τι θα γίνει στις 10 Απρίλη;

Ήρθε στο mail της κίνησης. Πρόκειται για την νέα παραγωγή της Infowar Productions που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα δύο άκρως ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, τα Debtocracy (Χρεωκρατία) και Catastroika. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για την καινούργια παραγωγή Φασισμός Α.Ε. που θα προβληθεί σε πρώτη προβολή και στην Ερμιονίδα. 

http://sikam.wordpress.com/2014/03/26/

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ποιος έφτιαξε (ποιος πλήρωσε;) τις παιδικές χαρές;

Διαβάζοντας τελευταία  ο πολίτης της Ερμιονίδας τις ανακοινώσεις μιας δημοτικής παράταξης (ΔΗΣΥΕΡ) για το έργο της κατά την περίοδο 2006-2010 στον τ. Δήμο Κρανιδίου καθώς και την παρέμβαση άλλης (νέας) παράταξης γι’ αυτό το θέμα, αν δεν κινδυνεύει να μπερδευτεί, τουλάχιστον θ’ απορήσει:

Οι εκλογές που θα γίνουν σε δύο μήνες είναι για την περίοδο 2014-2019 ή μήπως για την περίοδο 2010-2014? Μα αυτές φίλοι μου έγιναν και το αποτέλεσμα τους αρεστό η όχι σε οποιονδήποτε, καταγράφηκε και δεν αλλάζει. Τώρα κρίνεται η παρούσα κατάσταση –η οποία από την πλευρά μας δεν κρίνεται θετικά- και πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. 

Η κοινωνία που συνθλίβεται και τα βγάζει δύσκολα πέρα, καθώς και οι συνθήκες που την διέπουν οικονομικές, πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με το τόσο… μακρινό 2010. Ακόμα και οι επικοινωνιακές προτάσεις του τύπου κάναμε αυτό η φιάξαμε το άλλο μοιάζουν τόσο ξύλινες και ξένες όταν οι πολίτες ζουν αυτή την πραγματικότητα και βλέπουν γύρω τους. Σήμερα χρειάζεται απάντηση στα μεγάλα ζητήματα με όρους 2014-2019 και παραπέρα.Τι πρέπει να γίνει και πως θα πραγματοποιηθεί για να ξεφύγουμε από το τέλμα. Πως θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Δήμος προς όφελος του πολίτη, να είναι καθαρή η περιοχή, να έχει νερό σε επάρκεια, το περιβάλλον προστατευμένο, να γίνουν υποδομές που λείπουν. Πως θ’ αξιοποιηθεί όσο είναι δυνατόν  κάθε  πόρος υλικός και ανθρώπινος. Αυτό είναι το διακύβευμα! Όλα τ' άλλα είναι επιστροφή στο παρελθόν.

Κώστας Π. Λυμπερόπουλος

Επικεφαλής Ρι.Κ.Ερ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

"Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;" από την κ. Κατερίνα Κούτση μέλος της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;  


Όχι πάντως ο Θ.Ο.Ε., ο οποίος τόλμησε και πέτυχε να δώσει μια παράσταση για απαιτητικούς θεατές. Μια παράσταση διαφορετική από ότι μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει. Δυνατή, συγκινητική, γεμάτη συναίσθημα και ένταση. Οι συντελεστές αξιέπαινοι, το αποτέλεσμα ανεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών! 

Η περιοχή μας και η εποχή μας έχει ανάγκη από τέτοια τολμηρά βήματα και η τέχνη κάνει πάντα την αρχή. 

Ευχαριστούμε, συγχαίρουμε και περιμένουμε την συνέχεια!

Κατερίνα  Κούτση
Εκπαιδευτικος- φιλόλογος,   μέλος της ΡΙ.Κ.ΕΡ.Συμμετοχή

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή κ. Κώστα Π. Λυμπερόπουλου στην πρόταση της Πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων Ερμιονίδας για το νερό.

Τον  Νοέμβριο 2013 μια συγκέντρωση της κίνησης μας στο Λύκειο Κρανιδίου την απασχόλησε κατά κύριο λόγο το μεγάλο θέμα του νερού στην Ερμιονίδα. Σ’ εκείνη την συγκέντρωση, στην ομιλία μου ανέφερα:

«Ας υποθέσουμε ότι έρχεται  νερό από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα, με την υλοποίηση του στοιχειωμένου αυτού έργου. Τι θα γίνει από κει και πέρα; Θα μένει σε μια δεξαμενή δίπλα στο παλιό νταμάρι της Κοιλάδας; Ποια μελέτη υπάρχει από τον Δήμο μας για την μεταφορά του στη γη, στις διάφορες περιοχές της Ερμιονίδας; Στον κάμπο Κρανιδίου και Ερμιόνης, στο Π. Χέλι, σε Φλάμπουρα - Πετροθάλασσα - Δορούφι και τις άλλες περιοχές; Στο Θερμήσι, Μετόχι, Ηλιόκαστρο και Φούρνους – Δίδυμα;

Ή μήπως χρειαστούν άλλα 5-10 χρόνια γι’ αυτές τις μελέτες και άλλα τόσα για να γίνει το έργο!! Εμείς η ΡΙ.Κ.ΕΡ. Συμμετοχή ως νέα Δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά τον Μάιο, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρχει έτοιμη υλοποιήσιμη πρόταση για το σύνθετο αυτό έργο».


Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σήμερα, Μάρτιο 2014, μια ομάδα φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών, παρουσιάζει πρόταση γι’ αυτό το θέμα. Αυτό δείχνει ότι συλλογικότητες και πολίτες έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προτεραιότητες με μας, δραστηριοποιούνται γι’αυτές. Είναι πραγματικά θετικό μήνυμα. Εξετάζουμε την πρόταση αυτή. Θα συνεργαστούμε όσο απαιτείται, με καλή πίστη και πρόθεση για την προώθηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας ζητήματος.

Κώστας Π. Λυμπερόπουλος
Επικεφαλης  Ριζοσπαστικης Κινησης Ερμιονιδας - Συμμετοχή  
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Άρθρο του κ. Πέτρου Πέτρου, μέλους της Ρι.Κ.Ερ. - Συμμετοχή

Για τους (δήθεν ή μη) απολιτίκ υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Ερμιονίδας (με αφορμή αντιπαράθεσή μου σε δημόσιο χώρο, με υποψηφίους άλλων παρατάξεων).

ΔΗΜΟΣ: Νερό, Σκουπίδια, Αποχέτευση, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Αθλητισμός κλπ.

Ο Δήμος δεν είναι μόνο για τη διαχείρηση των παραπάνω, είναι και για να συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους με αντίσταση εναντίον του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού που ζήσαμε ποτέ.

Είναι και για να αποτρέψει κατασχέσεις κατοικίας, προσωποκρατήσεις για χρέη σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία, να μην αφήσει σπίτια ερμιονιδέων χωρίς νερό και ρεύμα. 

Είναι για την υπεράσπιση της εργασίας, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημοκραττικών δικαιωμάτων.

Είναι για να εμποδίσει απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, την εκποίηση δημόσιας γης στην Ερμιονίδα (και σ' όλη την Ελλάδα).

Είναι για να δημιουργήσει θεσμοθετημένες δομές αλληλεγύης.

Είναι για να καταδικάσει το ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Είναι και για να αποτρέψει την μετατροπή της περιοχής μας σε προτεκτοράτο (βλέπε αλλαγή τοπονυμίων μετά από αιώνες).

Είναι και για να διεκδικήσει την πρόσβαση των ασφαλισμένων συμπατριωτών μας στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στα νοσοκομεία Άργους, Ναυπλίου και στην παροχή φαρμάκων.

Πέτρος Πέτρου
Μέλος της Ρι.Κ.Ερ. - Συμμετοχή


(σημείωση Ιστολογίου: Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του συντάκτη)

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (άρθρο του κ. Γ.Ν. Λυμπερόπουλου, μέλους της Ρι.Κ.Ερ. - Συμμετοχή

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Διαβάζοντας την είδηση για την πρόθεση-θέση-διαταγή πως πρέπει να προσμείξουμε το Ελληνικό ελαιόλαδο με άλλου είδους λάδια,σκέφτηκα που το πάνε οι Κύριοι της Ε.Ένωσης του Δ.Ν.Τ της τρόικας; Πόσες ακόμα καρπαζιές και μετάνοιες, πόσο ακόμα έλεγχος θα δημιουργηθεί στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας (ελαιόλαδο, ζάχαρη, κρέας, γάλα, κρασί κλπ); Για την ανάγκη διαμαρτυρίας-αντίδρασης, αντίστασης σε αυτή την σκέψη απόφασης, ούτε λόγος να γίνεται από όλους: Δήμο, αγροτικούς συλλόγους, όλους τους επαγγελματικούς φορείς και απ΄ όλους εμάς τους απλούς κατοίκους της Ερμιονίδας.

Την αξία και το μέγεθος αυτού του πρωτογενούς προϊόντος (ελαιόλαδο) με όλα τα παράγωγα του στην Ερμιονίδα την ξέρουμε πολύ καλά. Ο Υπουργός Ανάπτυξης  Κ.Σκορδάς μας διαβεβαιώνει ότι τέτοιο αίτημα δεν θα γίνει δεκτό απ την ελληνική κυβέρνηση.Όμως στην εποχή του μνημονίου που ζούμε αυτές τις διαβεβαιώσεις την έχουμε ξανά ακούσει αλλά τελικά έγινε αυτό που ήθελαν οι δανειστές μας (βλέπε την αλλαγή του νόμου περί κατασχέσεων).                                                                                                          
Τον Μάιο έχουμε εκλογές!!   

Γ .Ν Λυμπερόπουλος 

Μέλος της ΡΙ.Κ.ΕΡ.-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   

(σημείωση του ιστολογίου: Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του συντάκτη)                                                                

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. - Συμμετοχή κ. Κώστα Π. Λυμπερόπουλου

Η απύθμενη εμπάθεια του κ. Μάκη Κατσαϊτη, διαχειριστή ιστολογίου της Ερμιονίδας, τον έκανε να "μπερδέψει" τον επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. - Συμμετοχη και υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας κ Κώστα Π. Λυμπερόπουλο, με τον συντάκτη ενός ενυπόγραφου σχολίου που είναι ο κ. Γεώργιος Νικολάου Λυμπερόπουλος.

Εκτός και αν γνωρίζει ΤΙ έκανε και ΣΚΟΠΙΜΑ το έκανε, οπότε είναι ένας κοινός προβοκάτορας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτά!


Κώστας Πέτρου Λυμπερόπουλος

Άρθρο του κ. Γ.Ν. Λυμπερόπουλου, μέλους της Ρι.Κ.Ερ- Συμμετοχή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Νομίζω ότι η απόφαση να μην ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά πράγματα ο Πατερούλης (κ. Καμιζής) άφησε πολλά ορφανά (πολιτικάπίσω του. Αλήθεια ποιος εμποδίζει όλους τους πρωτοπόρους,όλους τουςδιανοητέςόλους τους αναλυτέςόλους τους πολιτικάταξικάκοινωνικάηθικάεπιστημονικά, συνδικαλιστικά και ότι άλλα θετικά προτερήματα έχουν οι πολίτες της Ερμιονίδας, να βρεθούν μαζί για το καλό το δικό μας και του τόπου μας;

Και αν δεν χωρούν στους έξι (6) μέχρι τώρα δημοτικούς συνδυασμούς γιατί δεν ξεκινούν τον έβδομο;;
Εγώ δηλώνω πως ακόμα και τώρα αν φτιάξουν αυτόν τον συνδυασμό θα είμαι μαζί τους. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

Εκλογές έχουμε τον Μάιο
   Γιώργος Ν. Λυμπερόπουλος
       Μέλος της  ΡΙΚΕΡ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(σημείωση του ιστολογίου: Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του συντάκτη)

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ - Συμμετοχή κ. Κ. Λυμπερόπουλου στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η παρούσα συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου της Εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ημ/νια κυκλοφορίας: 1 - 2 Μαρτίου 2014.


N.E. : Τι καινούργιο και διαφορετικό φέρνετε στο Δημοτικό σκηνικό της Ερμιονίδας  με την παρουσία σας στις εκλογές;

Κ.Λ. : Την φρεσκάδα σε πρόσωπα και ιδέες.  Πρόσωπα που αποφασίζουν μέσα σ’  αυτή την πολιτική  καταιγίδα - της κρίσης και των μνημονίων - ν’ ασχοληθούν με τα κοινά, οι περισσότεροι για πρώτη φορά. Η συμμέτοχη των πολιτών πριν και μετά τις εκλογές είναι για μας στη πρώτη γραμμή. Συμμετοχή στις ιδέες, συμμετοχή στις αποφάσεις. Η παρουσία μας  φέρνει την συζήτηση στο πολιτικό σχέδιο που έχουμε για την λύση των μεγάλων ζητημάτων που μας απασχολούν  και όχι στον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν οι μονομάχοι από το παρελθόν για το ποιος φταίει- αυτός η ο άλλος; - για την εικόνα του Δήμου μας. Οι πολίτες  γνωρίζουν ότι υπεύθυνοι είναι όσοι  διοίκησαν τον Δήμο και σήμερα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πως θα λυθούν τα φλέγοντα θέματα γι’ αυτό στρέφονται σ’ μας.


Ν.Ε. :Είναι καιρός για συναινέσεις, συλλογικότητες, συνυπάρξεις ή είναι καιρός για ξεκαθάρισμα  λογαριασμών;

Κ.Λ. :Είναι καιρός για συναινέσεις , συνυπάρξεις. Άλλωστε έχουμε φτάσει εδώ ως Δήμος  μέσα από μια συνεχή αντιπαλότητα των κ.κ. Καμιζή και Σφυρή. Συναινέσεις όμως που δεν θα έχουν το αλισβερίσι στο επίκεντρο, την μοιρασιά θέσεων και εξουσίας αλλά συγκλίσεις πάνω σε πρόγραμμα και προσπάθεια αποτελεσματικής λύσης των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Ερμιονίδος. Προσωπικές  συνδιαλλαγές  όχι. Συγκλίσεις  σε στόχους, σε πρόγραμμα, σε κατεύθυνση και τελικά στο όραμα για τον Δημο μας , για την κοινωνία και την περιοχή μας.


Ν.Ε. : Ποιο είναι για εσάς το κυρίαρχο  θέμα και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Κ.Λ. :Δεν θ’ αναφερθώ σε ζητήματα  όπως  νερό η απορρίμματα τι να πιάσεις και  τι ν’ αφήσεις.  Το κυρίαρχο θέμα είναι η λειτουργιά της Δημοτικής αρχής με όραμα, με στόχους και αποτελέσματα για να γίνουν  πράξη αυτά που έχει ανάγκη η Ερμιονίδα. Αυτά απαιτούν λαϊκή συμμετοχή. Συμμετοχή των ενεργών, των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας με οργάνωση και μέθοδο αποτελεσματική. Η εποχή των «σωτήρων» πέρασε και δυστυχώς δεν μας έσωσαν. Απέτυχαν –χρησιμοποιώ επιεική έκφραση. Αν γίνουν πράξη τα παραπάνω τότε και τα σκουπίδια που είναι βουνά γύρω μας θα φύγουν και το νερό θα επαρκεί και υποδομές θα γίνουν στην Ερμιονίδα και ο τόπος θα βγει από την σημερινή κατάσταση. Αρκεί ν’ απεγκλωβιστούν οι πολίτες από αδιέξοδα  διλήμματα που θέτουν έντεχνα οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος  και να πάρουν το μέλλον της Ερμιονίδος στα χεριά τους.


Ν.Ε. : Ο συνδυασμός σας έχει κομματική υποστήριξη? Είναι ανοικτός σε διευρύνσεις και συνεργασίες  βασισμένες σε κοινές  προγραμματικές συγκλίσεις με άλλους χώρους;

Κ.Λ. :Η κίνηση μας είναι πολυσυλλεκτική πολιτικά,  αλλά συμπαγής στην κατεύθυνση που θέλουμε  την κοινωνία και τον Δήμο μας. Δεν μας απασχολεί η κομματική υποστήριξη . Η κίνηση μας δεν δημιουργήθηκε  από «χρίσματα» αλλά από δυνάμεις της κοινωνίας. Δυνάμεις που αντιστέκονται στην σημερινή ασκούμενη πολιτική, στα μνημόνια της κρίσης που έχουν ρίξει  μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας  στην ανέχεια και την φτώχεια. Δυνάμεις  που σε τοπικό επίπεδο δεν ανέχονται την Ερμιονίδα στην κατάσταση  που την έφεραν  Δημοτικές  Αρχές  γνήσια  τέκνα και  υπηρέτες του σάπιου συστήματος. Με συνεχιστές και υποστηρικτές τέτοιων πολιτικών δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν  μπορούμε να συνεργαστούμε μ’ όσους στηρίζουν την δύναμη τους σε μνημονικούς υπουργούς και τους μηχανισμούς  τους. Εμείς  έχουμε βασικές αρχές αδιαπραγμάτευτες. Μιλάμε για οριστική ρήξη και ανατροπή σ’ αυτό το σκηνικό. Σ’ αυτή την προσπάθεια εάν έρθουν και άλλες δυνάμεις που έχουν παραπλήσιους στόχους- ας μην συμφωνούμε σε όλα- μακριά από παραγοντισμούς, με διαφάνεια και γνώμονα το συμφέρον  των πολιτών, τότε δεν έχουμε αντίρρηση, ας έρθουν μαζί μας να συμπορευτούμε.